“A megfelelő védekezés, az emberi élet, az egészség megóvása pártpolitikától független…”

Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökével készített interjút a RomNet, melyben arról beszél a közismert roma politikus, hogy milyen nehézségekkel találkozott az utóbbi időben a koronavírus-járvány idején illetve, hogy a fertőzés következtében több családtagját is elvesztette. A politikus meggyőződése, hogy a Covid-19 elleni védőoltás az egyetlen megoldás a teljes körű védelemre, így arra buzdít minden roma és nem roma állampolgárt, hogy vegyék igénybe az ingyenes vakcinát.
A cikkben szó esik országos kampányunkról is. Véleménye szerint biztosan sikeres lesz.

Olvasd el a cikket: http://www.romnet.hu/hirek/2021/04/17/kolompar_orban_senki_ne_jatsszon_masok_egeszsegevel_eletevel

Legutóbbi híreink

Beoltották Farkas Lászlót

Az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere és az “Oltass, hogy élhess!” országos kampány főkoordinátora is megkapta a koronavírus elleni védőoltását.

Elolvasom
Harc a tévhitekkel

Ezúttal a Telex munkatársai végig kísérve egyik aktivistánkat, megfigyelték munkánkat és végig nézték, hogyan is néz ki a regisztráció egy olyan szegregátumban, ahova a helyes információk és tények nem tudnak bejutni, tehát a kitalált és rossz szándékból terjesztet rémhírek uralkodnak több család felett.

Elolvasom
Civilek a koronavírus elleni oltás mellett

A Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint, az aHang, a Civil Tanács Egyesület, az 1 Magyarország Kezdeményezést, a RomNet, a Dikh Tv, a Roma Sajtóközpont és az Országos Roma Önkormányzat közös kampány keretein belül teljes segítségnyújtással vannak jelen országszerte olyan szegregált, elszigetelt településeken, ahol a roma és nem roma lakosok vakcinaregisztrációja nem tud megvalósulni rossz szociális helyzetük miatt.

Elolvasom
A romákat sújtó rémhírek

Sokaknak nincs meg az az információ forrás, ami a helytálló információkat áramoltatná a szegregátumokban, így kiképzett civiljeink és aktivistáink három hét alatt háromszáz települést bejárva – a legrosszabb szociális helyzetben lévő lakosokat megcélozva – segítenek a tévhiteket eloszlatni, és helyes információkkal ellátni a roma és nem roma állampolgárokat, ezzel is elősegítve a vakcinaregisztrációra való hajlandóságot.

Elolvasom
G.w.M is a kampányunk mellett

Varga Márk, azaz művésznevén G.w.M kampányunk mellé áll. “Oltass, hogy élhess!” projektünk keretein belül készült kisebb videónkban is kifejti véleményét a vakcina fontosságáról.

Elolvasom