“Én őszintén megmondom, félek a chipektől meg a vérrögöktől, meg a vértől is..”

Radics József a Civil Tanács Egyesület egyik alapítója, aki szerves része az “Oltass, hogy élhess!” kampányunknak, lelkesen járja a a szegregátumokat aktivistákkal együttműködve.
Józsi, aki már jól ismeri a cikkben említett Jónás családot és az őket érintő problémákat többek között, hozzájuk is elment és segítette őket a regisztrációban. Józsinak sikerült elhesegetni a nem valós híreket a vírusról és a vakcináról, így egy kis beszélgetés után máris regisztrálta őket a védőoltásra.
Domony utcáit járva, többször is találkoztak oltás ellenesekkel, és meglepő volt az aktivistáknak rádöbbenni arra, hogy több idő megy el az információnyújtásra, mint a tényleges regisztrációra.
A szeretlekmagyarorszag.hu úgy fogalmazott, hogy “Az idősek nagyon örültek, hogy végre valaki segít nekik jelentkezni, a fiatalok között viszont nagy az ellenállás és a bizonytalanság.”

Itt találod a teljes cikket:http://szeretlekmagyarorszag.hu/kozosseg/oltass-hogy-elhess-onkentes-civilek-regisztraljak-a-legszegenyebbeket-az-oltasra/

Legutóbbi híreink

Jól felkészült aktivisták, sikeres kampány!

Magyarországon még nem látott összefogás valósult meg az “Oltass, hogy élhess!” kampány által. Nyolc civil szervezet és az Országos Roma Önkormányzat közös akciójának célja, hogy elérje azokat a hátrányos helyzetű cigány és nem cigány peremen élő állampolgárokat, akikhez a tényleges segítségnyújtás nem jut el a vakcinaregisztrációt illetően. A kampány lezárásával 13.428 regisztrációt sikerült 15 nap alatt véglegesíteni. Ezeknek az embereknek egy része már meg is kapta az első védőoltását.
A civilek abban reménykednek, hogy ha a szegregált közösségekben látják az oltás ellenesek, hogy az oltottaknak semmi bajuk a vakcinától, még többen fognak regisztrálni és oltásra jelentkezni.

Elolvasom
Beoltották Farkas Lászlót

Az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere és az “Oltass, hogy élhess!” országos kampány főkoordinátora is megkapta a koronavírus elleni védőoltását.

Elolvasom
Harc a tévhitekkel

Ezúttal a Telex munkatársai végig kísérve egyik aktivistánkat, megfigyelték munkánkat és végig nézték, hogyan is néz ki a regisztráció egy olyan szegregátumban, ahova a helyes információk és tények nem tudnak bejutni, tehát a kitalált és rossz szándékból terjesztet rémhírek uralkodnak több család felett.

Elolvasom
Civilek a koronavírus elleni oltás mellett

A Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint, az aHang, a Civil Tanács Egyesület, az 1 Magyarország Kezdeményezést, a RomNet, a Dikh Tv, a Roma Sajtóközpont és az Országos Roma Önkormányzat közös kampány keretein belül teljes segítségnyújtással vannak jelen országszerte olyan szegregált, elszigetelt településeken, ahol a roma és nem roma lakosok vakcinaregisztrációja nem tud megvalósulni rossz szociális helyzetük miatt.

Elolvasom
A romákat sújtó rémhírek

Sokaknak nincs meg az az információ forrás, ami a helytálló információkat áramoltatná a szegregátumokban, így kiképzett civiljeink és aktivistáink három hét alatt háromszáz települést bejárva – a legrosszabb szociális helyzetben lévő lakosokat megcélozva – segítenek a tévhiteket eloszlatni, és helyes információkkal ellátni a roma és nem roma állampolgárokat, ezzel is elősegítve a vakcinaregisztrációra való hajlandóságot.

Elolvasom