“Én őszintén megmondom, félek a chipektől meg a vérrögöktől, meg a vértől is..”

Radics József a Civil Tanács Egyesület egyik alapítója, aki szerves része az “Oltass, hogy élhess!” kampányunknak, lelkesen járja a a szegregátumokat aktivistákkal együttműködve.
Józsi, aki már jól ismeri a cikkben említett Jónás családot és az őket érintő problémákat többek között, hozzájuk is elment és segítette őket a regisztrációban. Józsinak sikerült elhesegetni a nem valós híreket a vírusról és a vakcináról, így egy kis beszélgetés után máris regisztrálta őket a védőoltásra.
Domony utcáit járva, többször is találkoztak oltás ellenesekkel, és meglepő volt az aktivistáknak rádöbbenni arra, hogy több idő megy el az információnyújtásra, mint a tényleges regisztrációra.
A szeretlekmagyarorszag.hu úgy fogalmazott, hogy “Az idősek nagyon örültek, hogy végre valaki segít nekik jelentkezni, a fiatalok között viszont nagy az ellenállás és a bizonytalanság.”

Itt találod a teljes cikket:http://szeretlekmagyarorszag.hu/kozosseg/oltass-hogy-elhess-onkentes-civilek-regisztraljak-a-legszegenyebbeket-az-oltasra/

Legutóbbi híreink

Beoltották Farkas Lászlót

Az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere és az “Oltass, hogy élhess!” országos kampány főkoordinátora is megkapta a koronavírus elleni védőoltását.

Elolvasom
Harc a tévhitekkel

Ezúttal a Telex munkatársai végig kísérve egyik aktivistánkat, megfigyelték munkánkat és végig nézték, hogyan is néz ki a regisztráció egy olyan szegregátumban, ahova a helyes információk és tények nem tudnak bejutni, tehát a kitalált és rossz szándékból terjesztet rémhírek uralkodnak több család felett.

Elolvasom
Civilek a koronavírus elleni oltás mellett

A Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint, az aHang, a Civil Tanács Egyesület, az 1 Magyarország Kezdeményezést, a RomNet, a Dikh Tv, a Roma Sajtóközpont és az Országos Roma Önkormányzat közös kampány keretein belül teljes segítségnyújtással vannak jelen országszerte olyan szegregált, elszigetelt településeken, ahol a roma és nem roma lakosok vakcinaregisztrációja nem tud megvalósulni rossz szociális helyzetük miatt.

Elolvasom
A romákat sújtó rémhírek

Sokaknak nincs meg az az információ forrás, ami a helytálló információkat áramoltatná a szegregátumokban, így kiképzett civiljeink és aktivistáink három hét alatt háromszáz települést bejárva – a legrosszabb szociális helyzetben lévő lakosokat megcélozva – segítenek a tévhiteket eloszlatni, és helyes információkkal ellátni a roma és nem roma állampolgárokat, ezzel is elősegítve a vakcinaregisztrációra való hajlandóságot.

Elolvasom
G.w.M is a kampányunk mellett

Varga Márk, azaz művésznevén G.w.M kampányunk mellé áll. “Oltass, hogy élhess!” projektünk keretein belül készült kisebb videónkban is kifejti véleményét a vakcina fontosságáról.

Elolvasom