Elfogadhatatlan választ kaptunk az EMMI-től

Arra kértük Kásler Miklóst, az EMMI miniszterét, hogy tegyen ingyenesen elérhetővé néhány gyógyszert. Azokat, amelyeket a COVID-betegek számára ajánlanak és írnak fel az orvosok, és amiket a betegek megkapnak a kórházban (ingyen).

Ehhez képest a válasz teljesen másról szól: a közgyógyellátásról. Ezzel azt mondják, hogy a koronavírus-fertőzött menjen el a hivatalba a frissen beszerzett papírjaival közgyógyellátást igényelni, hátha azon kevesek közé tartozik, akik jogosultságot kapnak rá. Ez nem tudjuk elfogadni!

A kérésünket fenntartjuk, és Kásler Miklósnak igenis eljuttatjuk az üzenetünket: az otthoni gyógyuláshoz a koronavírusos betegeknek szükségük van vitaminokra, gyógyszerekre akkor is, ha nincs rá pénzük. Mégpedig azonnal.

Legutóbbi híreink

G.w.M is a kampányunk mellett

Varga Márk, azaz művésznevén G.w.M, korunk egyik legnépszerűbb rappere, a hazai zenei iparban meghatározó szerepe van és kampányunk mellé áll. “Oltass, hogy élhess!” projektünk keretein

Elolvasom
Forgács István: “Cigányok, oltakozzatok!”

Forgács István romaügyi szakértő véleménye szerint a roma szokások visszaszorításával illetve a civilek összefogásával elérhető a kitűzött cél, azaz hogy minél több roma, minél rövidebb idő alatt regisztrálva legyen a koronavírus elleni védőoltásra, valamint hogy meg is kapják azt.

Elolvasom
Covid-19 a szegregátumokban

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezője, és a Rendszerszint munkatársa Bitó-Balogh Zsanett, aki egy olyan kis településen él, amit nagy százalékban romák laknak, ahol az információszegénység jellemző és ahol rohamosan elterjedt a vírus az utóbbi időben. Ezekről részletesebben is beszél Zsanett a következő cikkben.

Elolvasom