Tévhitek helyett hasznos információk

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy milyen kiszolgáltatottá tehet minket az információhiány. Bármikor veszélybe kerülhet a munkahelyünk, sőt az életünk, és nem látjuk, meddig tart a fenyegetés, illetve milyen változásokat hozhat még a járvány. Vannak, akik még kevesebb tudással rendelkeznek a betegségről, a védekezés lehetőségeiről, ha bajba kerülnek – ilyenkor akár az ügyeletes gyógyszertár elérhetősége is nagy segítség.

A Roma Civil Hálózat, a Civil Kollégium Alapítvány és az aHang közös kampánya a mélyszegénységben élőknek juttatta el a járvány leküzdéséhez, hatásainak enyhítéséhez szükséges információkat.

Legutóbbi híreink

G.w.M is a kampányunk mellett

Varga Márk, azaz művésznevén G.w.M, korunk egyik legnépszerűbb rappere, a hazai zenei iparban meghatározó szerepe van és kampányunk mellé áll. “Oltass, hogy élhess!” projektünk keretein

Elolvasom
Forgács István: “Cigányok, oltakozzatok!”

Forgács István romaügyi szakértő véleménye szerint a roma szokások visszaszorításával illetve a civilek összefogásával elérhető a kitűzött cél, azaz hogy minél több roma, minél rövidebb idő alatt regisztrálva legyen a koronavírus elleni védőoltásra, valamint hogy meg is kapják azt.

Elolvasom
Covid-19 a szegregátumokban

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervezője, és a Rendszerszint munkatársa Bitó-Balogh Zsanett, aki egy olyan kis településen él, amit nagy százalékban romák laknak, ahol az információszegénység jellemző és ahol rohamosan elterjedt a vírus az utóbbi időben. Ezekről részletesebben is beszél Zsanett a következő cikkben.

Elolvasom