Vajon miért fontos a védőoltás?

Közösségszervezők és civilek fogtak össze annak érdekében, hogy Magyarországon minél többen regisztrálhassanak a Covid-19 elleni védőoltásra. Számukra a védőoltás megbízhatósága nem kérdőjeles, és úgy gondolják, ez a védekezés legfontosabb alappillére. Az oltásellenesség kialakulása leginkább azokra a településekre jellemző, melyek elszigeteltebbek, ahol a lakosság zöme hátrányos helyzetű, hiszen nem jutnak el hozzájuk a legfontosabb információk. Így a tévhitek kialakulása és az oltásellenesség a következmény.

Az “Oltass, hogy élhess!” címmel ellátott kampányunk pedig pontosan ez ellen harcol. Civiljeink az ország 100 leghátrányosabb helyzetű településeit járva informálják a rászorulókat és segítik azokat a roma és nem roma állampolgárokat, akik igénybe szeretnék venni az ingyenes védőoltást, de nincs lehetőségük a regisztrációra.

A videót itt tudod megtekinteni.

A védőoltás mellett kiáll több közismert és kedvelt celeb is, akikkel videót készítettünk. Őszintén mesélnek saját tapasztalataikról a koronavírus-járványt tekintve, majd véleményüket is kifejtik a vakcináról.

A cikkeket itt találod:
Index,
MSN,
RTL,
Szeretlek Magyarország,
Mérce,
Romnet.

Legutóbbi híreink

Jól felkészült aktivisták, sikeres kampány!

Magyarországon még nem látott összefogás valósult meg az “Oltass, hogy élhess!” kampány által. Nyolc civil szervezet és az Országos Roma Önkormányzat közös akciójának célja, hogy elérje azokat a hátrányos helyzetű cigány és nem cigány peremen élő állampolgárokat, akikhez a tényleges segítségnyújtás nem jut el a vakcinaregisztrációt illetően. A kampány lezárásával 13.428 regisztrációt sikerült 15 nap alatt véglegesíteni. Ezeknek az embereknek egy része már meg is kapta az első védőoltását.
A civilek abban reménykednek, hogy ha a szegregált közösségekben látják az oltás ellenesek, hogy az oltottaknak semmi bajuk a vakcinától, még többen fognak regisztrálni és oltásra jelentkezni.

Elolvasom
Beoltották Farkas Lászlót

Az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese, Tiszabura polgármestere és az “Oltass, hogy élhess!” országos kampány főkoordinátora is megkapta a koronavírus elleni védőoltását.

Elolvasom
Harc a tévhitekkel

Ezúttal a Telex munkatársai végig kísérve egyik aktivistánkat, megfigyelték munkánkat és végig nézték, hogyan is néz ki a regisztráció egy olyan szegregátumban, ahova a helyes információk és tények nem tudnak bejutni, tehát a kitalált és rossz szándékból terjesztet rémhírek uralkodnak több család felett.

Elolvasom
Civilek a koronavírus elleni oltás mellett

A Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint, az aHang, a Civil Tanács Egyesület, az 1 Magyarország Kezdeményezést, a RomNet, a Dikh Tv, a Roma Sajtóközpont és az Országos Roma Önkormányzat közös kampány keretein belül teljes segítségnyújtással vannak jelen országszerte olyan szegregált, elszigetelt településeken, ahol a roma és nem roma lakosok vakcinaregisztrációja nem tud megvalósulni rossz szociális helyzetük miatt.

Elolvasom