Misszió

Amikor a Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely tagjaiként létrehoztuk az Esélyradar oldalt, akkor az volt a célunk, hogy a koronavírus-járvány által leginkább kiszolgáltatott embereket támogassuk. Eszközünk pedig az információ lett, ugyanis a Covid miatt kialakult káoszban azt vettük észre, hogy ezzel tudunk nekik a leginkább segíteni.

Időközben azonban közvetlenül találkoztunk az általunk informált családokat sújtó leggyakoribb, sokszor életveszélyes problémáikkal. A velünk kapcsolatba került családok anyagi nehézségeik miatt ugyanis egyszerűen nem tudnak megfelelően védekezni járvánnyal szemben. Nem tudják megvenni a vitamint, a fertőtlenítőszereket, de a maszkokat sem. Ezért elindítottunk egy adománygyűjtést az aHanggal közösen, hogy a befolyt összegből védekezést segítő eszközökkel, vitaminokkal, élelmiszerekkel támogassuk az arra szorulókat.

Esélyt a gyógyulásra mindenkinek!

Az elmúlt pár hét alatt megdöbbentő történeteket hallottunk szegregátumokban élő emberektől, akik covidosként a kórházból férőhely hiányában kiszorultak. Nekik maguknak kellett akár 10-20 ezer forint értékben gyógyszert és vitaminokat vásárolniuk, amit a családok jelentős része Magyarországon egyszerűen nem engedhet meg magának. A tapasztalat az, hogy társadalombiztosítás a kórházban igen, azon kívül viszont nem fedezte a gyógyszerek költségeit.

Ennek a problémának orvoslása érdekében hoztuk létre azt a munkacsoportot, aminek tagjaival azon dolgozunk, hogy a világjárvány által megbetegedett magyar embertársaink egyenlő mértékben jussanak hozzá a gyógykezeléshez, függetlenül attól, hogy jobb módú, vagy mélyszegénységgel sújtott roma szegregátumban élő család tagjai.

A munkacsoporttal nyílt levelet írtunk Dr. Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének. A levélben arra kérjük őt, a kormányt és az operatív törzset, hogy a járvány időszakában a szükséges gyógyszereket (Covid-csomagot) tegyék ingyenesen elérhetővé az otthonukban gyógyuló Covid-betegek számára.

A petíciónkat eddig 5239-en írták alá, a kezdeményezésünkhöz itt csatlakozhatsz:
https://szabad.ahang.hu/petitions/eselyt-a-gyogyulasra?bucket

0
elért település
0
adománycsomag
0
petíciót aláíró

Támogass minket!

Kérünk támogasd pénzadománnyal, vagy nyomtatási felajánlással a szegregátumokban élő aktivistákat! Egyetlen nyomtatópatron vásárlásával újabb 1000 családhoz juttathatják el a nélkülözhetetlen információkat!
Támogass minket pénzadománnyal!

Most nagyobb szükség van az összefogásra, mint tavasszal – vagy eddig bármikor.

Amennyiben teheted, kérlek, támogasd most egy általad meghatározott összeggel azokat, akiknek semmijük sincs:

Írd alá a petíciót!

Magyarországon nagyon magas a COVID megbetegedések halálos áldozatainak száma. Ez a tendencia csökkenthető, ha az otthonukban gyógyuló COVID-19 fertőzött betegek hozzájuthatnak mind a megfelelő gyógyszerekhez és orvosi ellátásban részesülnek. Ezért kérünk ingyenes gyógyszercsomagot és az állapotukat felmérő vizsgálatokat a korházon kívül gyógyuló, de középsúlyos állapotban lévő betegeknek.

Helyszínek

Csatlakozz!

Az alábbi űrlapok segítségével csatlakozhatsz projektünkhöz. Töltsd ki a szólap-igénylő űrlapot, hogy te is részt vehess saját településeden. Ha hírlevélben szeretnél értesülni sikereinkről, akkor a feliratkozás űrlapot töltsd ki.
Szórólap-igénylés
Hírlevél-feliratkozás

Hírek, sikerek

Élelmiszer és tisztítószerek a rászorulóknak

Az Esélyradar akciócsapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy megfelelő segítség jusson el a járványhelzetben a mélyszegénységben élő családokhoz! Akár információról, akár élelmiszerről, akár tisztítószerről van szó!

Elolvasom
Szabolcsban folytatódtak a plakátozások!

Szabolcs megyébe, az ország egyik legszegényebb régiójába már eljutottak a plakátjaink! Nyíregyházán Józsvárosban több ponton megtalálhatóak az utcákon, megadva a nehéz helyzetben élők számára a

Elolvasom
Megkezdtük a plakátok postázását!

Elkezdődött a plakátok sokszorosítása és eljuttatása azokra a településekre és településrészekre, ahol az emberek a leginkább magukra maradtak ebben a nehéz időszakban, és ahol sok

Elolvasom