Hírek, sikerek

oltass
Magyarországon még nem látott összefogás valósult meg az "Oltass, hogy élhess!" kampány által. Nyolc civil szervezet és az Országos Roma Önkormányzat közös akciójának célja, hogy elérje azokat a hátrányos helyzetű cigány és nem cigány peremen élő állampolgárokat, akikhez a tényleges segítségnyújtás nem jut el a vakcinaregisztrációt illetően. A kampány lezárásával 13.428 regisztrációt sikerült 15 nap alatt véglegesíteni. Ezeknek az embereknek egy része már meg is kapta az első védőoltását. A civilek abban reménykednek, hogy ha a szegregált közösségekben látják az oltás ellenesek, hogy az oltottaknak semmi bajuk a vakcinától, még többen fognak regisztrálni és oltásra jelentkezni.
kisfilm5
Ezúttal a Telex munkatársai végig kísérve egyik aktivistánkat, megfigyelték munkánkat és végig nézték, hogyan is néz ki a regisztráció egy olyan szegregátumban, ahova a helyes információk és tények nem tudnak bejutni, tehát a kitalált és rossz szándékból terjesztet rémhírek uralkodnak több család felett.
mindeneletszamit
A Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint, az aHang, a Civil Tanács Egyesület, az 1 Magyarország Kezdeményezést, a RomNet, a Dikh Tv, a Roma Sajtóközpont és az Országos Roma Önkormányzat közös kampány keretein belül teljes segítségnyújtással vannak jelen országszerte olyan szegregált, elszigetelt településeken, ahol a roma és nem roma lakosok vakcinaregisztrációja nem tud megvalósulni rossz szociális helyzetük miatt.

OLTASS, HOGY ÉLHESS!

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében országos, átfogó kampányt indítottak civilek, hogy az ország 100 leghátrányosabb helyzetű településén konkrét segítséget adhassanak azoknak az állampolgároknak, akik nem rendelkeznek kellő információval. Mi is csatlakoztunk: önkéntesek, aktivisták felkészítésében segítünk, és részt veszünk a terepen zajló munkában.

0
elért település
0
adománycsomag
0
petíciót aláíró

Támogass minket!

Kérünk támogasd pénzadománnyal, vagy nyomtatási felajánlással a szegregátumokban élő aktivistákat!

Támogass minket pénzadománnyal!

Most nagyobb szükség van az összefogásra, mint tavasszal – vagy eddig bármikor.

Amennyiben teheted, kérlek, támogasd most egy általad meghatározott összeggel azokat, akiknek semmijük sincs:

Kattints ide
Írd alá a petíciót!

Magyarországon nagyon magas a COVID megbetegedések halálos áldozatainak száma. Ez a tendencia csökkenthető, ha az otthonukban gyógyuló COVID-19 fertőzött betegek hozzájuthatnak mind a megfelelő gyógyszerekhez és orvosi ellátásban részesülnek. Ezért kérünk ingyenes gyógyszercsomagot és az állapotukat felmérő vizsgálatokat a korházon kívül gyógyuló, de középsúlyos állapotban lévő betegeknek.

Kattints ide

Helyszínek

Sátoraljaújhely

Részetek

Sóshartyán

Részetek

Szolnok

Részetek

Tiszabő

Részetek

Tiszainoka

Részetek

Tiszakarád

Részetek

Újharangod

Részetek

Véménd

Részetek

Misszió

Amikor a Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely tagjaiként létrehoztuk az Esélyradar oldalt, akkor az volt a célunk, hogy a koronavírus-járvány által leginkább kiszolgáltatott embereket támogassuk. Eszközünk pedig az információ lett, ugyanis a Covid miatt kialakult káoszban azt vettük észre, hogy ezzel tudunk nekik a leginkább segíteni.

Időközben azonban közvetlenül találkoztunk az általunk informált családokat sújtó leggyakoribb, sokszor életveszélyes problémáikkal. A velünk kapcsolatba került családok anyagi nehézségeik miatt ugyanis egyszerűen nem tudnak megfelelően védekezni járvánnyal szemben. Ezért elindítottunk egy adománygyűjtést az aHanggal közösen, hogy a befolyt összegből védekezést segítő eszközökkel, vitaminokkal, élelmiszerekkel támogassuk az arra szorulókat.

Ezután az otthonukban gyógyuló emberek felé fordultunk: nyílt levelünkben és petíciónkban azt kértük Dr. Kásler Miklós minisztertől, hogy a járvány időszakában a szükséges gyógyszereket tegyék ingyenesen elérhetővé az otthonukban gyógyuló Covid-betegek számára. Sikert értünk el: a favipiravir azóta mindössze 1 forintért vásárolható meg.

Projektünk jelenlegi szakaszában az ország 100 leghátrányosabb helyzetű településén segítjük regisztrálni azokat, akik szeretnék felvenni az oltást, de a regisztrációra nincs lehetőségük.

Csatlakozz!

Az alábbi űrlapok segítségével csatlakozhatsz projektünkhöz. Töltsd ki a szólap-igénylő űrlapot, hogy te is részt vehess saját településeden. Ha hírlevélben szeretnél értesülni sikereinkről, akkor a feliratkozás űrlapot töltsd ki.
Szórólap-igénylés
Hírlevél-feliratkozás

Partnereink

Országos Közösségszervező Műhely

Civil Kollégium Alapítvány

aHang

Civil Tanács Egyesület

Részvétel Hete